3.2.14

Πως να γίνεται παντός καιρού μοτοσυκλετιστής!


Με την οικονομική κρίση, να μας έχει κάνει να λογαριάζουμε τα πάντα, πολύ από εμάς "πάρκαραν" μόνιμα, πούλησαν ή κατέθεσαν πινακίδες από τα αυτοκίνητα τους και δοκίμασαν μοτοσυκλέτα. Η καθημερινή χρήση της, όπως όλα τα πράγματα, έχει τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα της. Για αυτό το λόγο η σωστή προετοιμασία μπορεί την προσέγγιση αυτή της ιδέας να την κάνει ομαλότερη απέναντι σας.

Προετοιμάστε το σώμα σας.
Οδηγώντας καθημερινά το σώμα σας θα έρθει αντιμέτωπο με όλες τις καιρικές συνθήκες. Κρύο, βροχή, αέρας, ομίχλη αλλά και ήλιος,καύσωνας. Βοηθήστε το προετοιμάζοντας σωστά τον εξοπλισμό σας κάθε φορά πριν ξεκινήσετε.

Προετοιμάστε το μυαλό σας.
Η οδήγηση μοτοσυκλέτας δεν είναι πάντα απόλαυση. Μπορεί να βρεθείτε κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες. Η σωστή εγκεφαλική και πνευματική προετοιμασία θα σας βοηθήσει να μην τα παρατήσετε. Πως? Εκτιμήστε από πριν τα χιλιόμετρα που πρόκειται να κάνετε. Βρέχει και δεν έχετε αδιάβροχα? Ή αργείτε στο ραντεβού σας και περιμένετε κάτω από την γέφυρα να σταματήσει ή βρέχεστε και το δείπνο γίνεται ντους και πίτσες...Η μοτοσυκλέτα χρειάζεται χαλαρότητα!

Προετοιμάστε την μοτοσυκλέτα σας.
Πέρα από τα βασικά που πρέπει να ελέγχετε την μοτοσυκλέτα σας(λάστιχα, λάδια, φρένα κλπ) κυκλοφορούν απίστευτα gadgets, για την μοτοσυκλέτα σας που θα σας βοηθήσουν στους σύγχρονους ρυθμούς σας. Μία θύρα usb για παράδειγμα θα σας λύσει τα χέρια με την φόρτιση κινητού, κάμερας ή οποιαδήποτε άλλης ηλεκτρονικής συσκευής. Ένα μικρό σετ εργαλεία που χωράει παντού δεν είναι κακό να υπάρχει!

Προετοιμάστε τον εξοπλισμό σας.
Δείτε τι εξοπλισμό έχετε. Δεν θα είναι πολύ ευχάριστο να οδηγείτε το καλοκαίρι με χειμερινό μπουφάν και ανάποδα. Εάν δεν νιώθετε άνετα, δεν είστε και χαλαροί. Σίγουρα θα χρειαστεί να δαπανήσετε χρήματα για να αγοράσετε τον εξοπλισμό αλλά αυτό που θα πάρετε πίσω σίγουρα αξίζει περισσότερο.

Προετοιμάστε την ένδυση σας.
Εάν στην εργασία σας έχετε συγκεκριμένο dress code, προετοιμάστε την κατάσταση καθώς αυτό μπορεί να αλλάξει. Τα υποδήματα μοτοσυκλέτας, αν και τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πιο σύγχρονα σίγουρα δεν θα ταιριάζουν με την πιο κυριλέ εμφάνιση γραφείου. Επίσης το πρωινό φτιάξιμο των μαλλιών σας πλέον ανήκει στο παρελθόν καθώς με το που βάλετε κράνος η "δημιουργία σας έχει χαλάσει".

Βρείτε τα όρια σας.
Η καθημερινή οδήγηση στην αρχή μπορεί να φτάσει και σε πολιτισμικό σοκ. Οπότε δοκιμάστε τον πρώτο καιρό τα όρια σας. Είναι αλήθεια η καθημερινή χρήση αυξάνει τα επίπεδα επικινδυνότητας στους χαοτικούς δρόμους της πόλης. Οπότε μείνετε συγκρατημένοι και δοκιμαστείτε....

Ετοιμαστείτε για διασκέδαση.
Οτι και αν συμβαίνει, όπως μπορεί να έχει η κατάσταση(κρύο, ζέστη, τρόϊκα κλπ) η μοτοσυκλέτα είναι απόλαυση! Διαθέτει πάθος που μόνο όσοι την απολαμβάνουμε μπορούμε να κατανοήσουμε...καλή διασκέδαση!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...