11.9.15

6 Λόγοι Που Οι Μοτοσυκλετιστές Είναι Καλύτεροι Οδηγοί Αυτοκινήτου


Με τόσο πολύ τον συντονισμό, προσοχή και ικανότητα που χρειάζεται για να οδηγήσουν με ασφάλεια μέσα σε όλα τα είδη οδικής κυκλοφορίας, οι οδηγοί μοτοσυκλέτας αναπτύσουν δεξιότητες που τους κάνουν καλύτερους οδηγούς αυτοκινήτου.

Διαβάστε τους 6 λόγους που συμβαίνει αυτό.

1) Καλύτερος συντονισμός

Η οδήγηση μοτοσυκλέτας(ακόμα και σκούτερ) απαιτεί συντονισμό. Έχει δύο διαφορετικά φρένα, ισσοροπία, την γιαγιά με το yaris, τον αγριεμένο ταξιτζή και όλα αυτά μπορεί πάνω σε στροφή! Οπότε απευθείας έχουμε αυξημένη επιδεξιότητα και μέγιστη προσοχή στο περιβάλλον χώρο.

2) Πιο αμυντική οδήγηση

Το αυτοκίνητο με την λαμαρίνα, τις ζώνες ασφαλείας, τους αερόσακους δημιουργούν ένα κλουβί ασφαλείας, προσφέροντας μία χαλαρότητα και νηνεμία στον οδηγό.

Στην μοτοσυκλέτα δεν ισχύει τίποτα από όλα τα παραπάνω. Βάζεις τα όρια σου, γνωρίζοντας οτι το λάθος δεν συγχωρεί. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχουμε καλύτερα αντανακλαστικά, καλύτερη αντίληψη του χώρου με πιο άμεση αποτελεσματικότητα.

3)  Μεγαλύτερη επίγνωση των καιρικών συνθηκών

Η οδήγηση μοτοσυκλέτας σε άσχημες καιρικές συνθήκες, δημιουργεί ένα ¨αρχείο" από εμπειρίες στο οποίο μπορούμε να εκτιμούμε όλο και εύκολα τις συνθήκες οδήγησης.

4) Έλεγχος τυφλών σημείων

Ο μοτοσυκλετιστής όταν βρεθεί στο τιμόνι αυτοκινήτου δεν χρειάζεται να του πουν για τα τυφλά σημεία. Τα γνωρίζει, τα έχει μάθει, τα έχει βιώσει.

Τα λέει ακριβώς το παρακάτω video:


Τυφλά σημεία και νεκρές γωνίες...γιατί πρέπει να τα αποφεύγουμε!http://e-moto.gr
Posted by e-moto.gr on Friday, 28 November 2014


5) Ταχύτερος χρόνος αντίδρασης και λήψης αποφάσεων

Οδηγώντας μοτοσυκλέτα μαθαίνεις να σκανάρεις τον δρόμο και όσα συμβαίνουν γύρω σου. Και καλώς ή κακώς οδηγώντας μοτοσυκλέτα έρχεσαι πιο συχνά αντιμέτωπος(σε σχέση με το αυτοκίνητο) με περιστατικά που μπορεί να πρέπει να λάβεις άμεσα μία απόφαση. Αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι 100% προνοητικός για το τι μπορεί να σου συμβεί. Είσαι όμως έτοιμος να αντιμετωπίσεις ότι βρεθεί μπροστά σου.

6) Μαθαίνεις από αυτά που βλέπεις



Οδηγώντας μοτοσυκλέτα, επειδή δεν έχεις τις λαμαρίνες γύρω σου, έχεις την δυνατότητα να βλέπεις και να παρατηρείς πιο εύκολα γύρω σου τι συμβαίνει στους οδηγούς αυτοκινήτων.



Τρώνε, γράφουν μηνύματα, μιλάνε στο κινητό, χαζεύουν στο facebook, κοιτάνε το gps, βάφονται, ταΐζουν το σκυλάκι τους - παιδάκι τους - γατάκι τους, μαγειρεύουν, ακούνε μουσική κλπ και εκεί αντιλαμβανόμαστε το κίνδυνο που δημιουργείται. Οπότε μαθαίνουμε από τα λάθη των άλλων και δεν κάνουμε τα ίδια...

Οδηγήστε με ασφάλεια!





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...