12.9.18

Χρήσιμες Πληροφορίες Για Την Μπαταρία Της Μοτοσυκλέτας Σας


ΌΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Πόσο καιρό διαρκεί μία μπαταρία μοτοσυκλέτας;


Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν την ζωή μιας μπαταρίας στην μοτοσυκλέτα μας. Ας δούμε όμως αναλυτικά τους παράγοντες:

Κλίμα:

Τα πιο ψυχρά κλίματα τείνουν να είναι δυσκολότερα για τις μπαταρίες εκ πρώτης όψεως και για το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι αποσύρουν τις μοτοσυκλέτες τους κρύους μήνες του χρόνου, μερικές φορές χωρίς να φορτίζονται καταλλήλως χάνουν την απόδοση τους. Τα πιο θερμά κλίματα τείνουν να αποφορτίζουν και να στεγνώνουν τις μπαταρίες πιο γρήγορα λόγω αυξημένης θερμοκρασίας. Ενώ τα πιο κατάλληλα κλίματα για μέγιστη απόδοση μίας μπαταρίας είναι περιοχές με ήπιο και ισορροπημένο καιρό.

Χρήση:

Μία μπαταρία η οποία χρησιμοποιείται κάθε μέρα έχει πλεονεκτήματα στο να αποδόσει, "ζήσει" περισσότερο. Οι μπαταρίες που δεν λειτουργούν ή χρησιμοποιούνται λιγότερο, χωρίς να λαμβάνουν κάποιου είδους περιποίησης(φόρτιση - συντήρηση), θα αποδώσουν λιγότερο. Συμπέρασμα: η φόρτιση ή συντήρηση είναι απαραίτητη.



Εφαρμογή:

Πόσο καλά φορτίζεται μία μπαταρία πάνω στην μοτοσυκλέτα σας; Παλαιότερης τεχνολογίας μοτοσυκλέτες διαθέτουν χειρότερη σύστημα φόρτισης από αυτές νέας τεχνολογίας. Ενώ τα extra που μπορεί να τοποθετήσετε πάνω της όπως: συναγερμός, θερμανόμενα grips ή και usb αντάπτορες μειώνουν την απόδοση της. Μερικές φορές μία μπαταρία δυσκολεύεται να διατηρηθεί σε σωστή λειτουργία με πρόσθετη ηλεκτρική κατανάλωση, που σημαίνει γρήγορη φθορά.

Τύποι μπαταρίας ποιοι είναι καλύτεροι..

Οι σφραγισμένες μπαταρίες τύπου AGM(absorbed glass mat) κρατάνε περισσότερο, καθώς δεν εκτίθονται στον αέρα με την έννοια του σωλήνα εξαέρωσης, δεν χάνουν νερό, η κατασκευή τους είναι πιο συμπαγείς με αποτέλεσμα καλύτερη μόνωση των εσωτερικών πλακών τους. Ο μέσος όρος ζωής τους είναι τα 3 με 5 χρόνια, ενώ με σωστή συντήρηση μπορεί να φτάσουν τα 6-8 χρόνια. 
Επίσης οι μπαταρίες AGM δεν μένουν απροειδοποίητα. Στο τέλος της διάρκειας ζωής τους θα φορτίζουν πιο δύσκολα και η λειτουργία τους ιδίως κατά την εκκίνηση της μοτοσυκλέτας θα γίνει πιο "βαριά".


Δείτε παρακάτω πως να φορτίσετε την μπαταρία της μοτοσυκλέτας σας!



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...