5.12.16

Ανάκληση: KTM Adventure 1190/1290 Για Έλεγχο Και Πιθανή Τροποποίηση Της Καλωδίωσης


Δελτίο τύπου: 

Η Γενική Γραµµατεία Βιοµηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία KTM South East Europe AE, Επίσηµη Αντιπροσωπεία µοτοσικλετών ΚΤΜ στην Ελλάδα, σε συνεργασία µε το Τµήµα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραµµα ανάκλησης µοτοσικλετών ΚΤΜ µοντέλα 1190 Adventure, 1190 Adventure R και 1290 Super Adventure.

Η ανάκληση αφορά σε 82 µοτοσικλέτες 1190 Adventure, 44 µοτοσικλέτες 1190 Adventure R και 53 µοτοσικλέτες 1290 Super Adventure, µοντέλα ετών έως 2016. Στις επηρεαζόµενες µοτοσικλέτες, σε µεµονωµένες περιπτώσεις η καλωδίωση µπορεί να έρθει σε επαφή µε τον ρυθµιστή του ABS, εξαιτίας των αποκλίσεων κατά τη διαδικασία συναρµολόγησης. 


Οι µετρήσεις έχουν δείξει ότι σε περίπτωση πολλαπλών σφαλµάτων, µπορεί να δηµιουργηθεί ηλεκτρική σύνδεση, µέσω της γραµµής του φρένου, ανάµεσα στον ρυθµιστή του ABS και τη γείωση του οχήµατος. Για να συµβεί αυτό, πρέπει να έχει φθαρεί η καλωδίωση και να βρίσκεται σε επαφή µε το ρυθµιστή του ABS και η γραµµή του φρένου να είναι ηλεκτρικά αγώγιµη. Αυτό συµβαίνει µόνο σε σπάνιες περιπτώσεις. Μια αγώγιµη γραµµή φρένου µπορεί να υπερθερµανθεί και τελικά να λιώσει, το οποίο µπορεί να έχει ως αποτέλεσµα βλάβη στο κύκλωµα του συστήµατος φρένου. Μέχρι στιγµής δεν έχει αναφερθεί καµία περίπτωση ατυχήµατος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριµένο θέµα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχηµάτων θα ενηµερωθούν εγγράφως µέσω συστηµένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτηµένων Συνεργείων µοτοσικλετών ΚΤΜ σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει έλεγχος και τροποποίηση της καλωδίωσης, όπου απαιτείται, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν µε το Τµήµα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας KTM South East Europe AE στο τηλέφωνο 210 55 40 640 ή στο email: info@ktm.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...