26.5.19

Συμβουλές για Ταξίδι με Συνεπιβάτη

Συμβουλές για Ταξίδι με Συνεπιβάτη

Η μοναχική οδήγηση μοτοσυκλέτας, για τους περισσότερους από εμάς είναι μία προσωπική και συναρπαστική εμπειρία. Ωστόσο, η εμπειρία μπορεί να μοιραστεί με ένα συνεπιβάτη, που μπορεί να μην οδηγεί, αλλά να σας προσφέρει παρέα ή συντροφικότητα και όμορφες στιγμές.

Για να φτάσεις όμως σε αυτό το σημείο, υπάρχουν κάποια πραγματάκια που πρέπει να γνωρίζεις ιδίως εάν με τον συνεπιβάτη δεν έχεις πραγματοποιήσει οδηγικά χιλιόμετρα(δεν μετράνε αυτά στο κέντρο). 

Καταρχάς πρέπει να ρωτήσεις τον εαυτό σου εάν είσαι έτοιμος να πραγματοποιήσεις πολλά χιλιόμετρα με συνεπιβάτη...

Ωραία θα είναι η παρέα του αλλά χρειάζεται και αυτός προστασία. Οπότε τα περισσότερα το καλύτερο! Κράνος, γάντια, μπουφάν, μπότες και παντελόνι είναι τα συστατικά της επιτυχημένης ένδυσης. Βέβαια μην ξεχνάτε ο εξοπλισμός προσαρμόζεται με την εποχή. Αν πρόκειται να ταξιδέψετε καλοκαίρι, με πολύ ζέστη επιλέξτε ένα καλοκαιρινό μπουφάν.


Μιλήστε μαζί του. 

Πριν ανέβει:

Ανάλογα με την μοτοσυκλέτα που πρόκειται να ταξιδέψετε δώστε τις κατάλληλες συμβουλές στον συνεπιβάτη. Αν η μοτοσυκλέτα σας είναι supersport, επιβάλλεται να στηρίζετε πάνω στο ρεζερβουάρ, γιατί σε συνθήκες φρεναρίσματος η πλάτη σας δεν θα αντέξει τα χ κιλά του. 

Αναβάτης - συνεπιβάτης γίνεται ένα σώμα γιατί:


  • Ο αέρας θα σας ταλαιπωρήσει...είτε με ζελατίνα είτε χωρίς όχι αναβάτης - συνεπιβάτης πρέπει να είναι ένα σώμα. Ιδανικά δεν πρέπει να περνάει αέρας από ανάμεσα σας, καθώς ο αέρας κουράζει(το γυνακείο φύλλο πιο πολύ).
  • Θα σας βοηθήσει να έχετε καλύτερη αίσθηση της μοτοσυκλέτας, χωρίς να νιώθετε ότι κόβετε στα 2!
  • Είναι ο καλύτερος τρόπος να καταλάβει ο συνεπιβάτης ότι επιβάλλεται να ακολουθεί τον οδηγό σε οτι κίνηση κάνει(ιδίως στις στροφές).
  • Με φορτωμένη μοτοσυκλέτα το βάρος αυξάνεται αισθητά. Δώστε σαφής οδηγίες με ποιον τρόπο ανεβαίνει - κατεβαίνει, ώστε να μην βρεθείτε και οι δύο αγκαλίτσα στο έδαφος!
Αφού ανέβει:

Η εμπιστοσύνη είναι ένα κρίσιμος παράγοντας για τον συνεπιβάτη. Εάν δεν εμπιστεύεται τον αναβάτη, δεν χαλαρώνει, σφίγγεται και δεν μπορεί να απολαύσει το ταξίδι. Μιλήστε μαζί του, δείτε αν υπάρχουν φοβίες, μεταδώσετε την εμπιστοσύνη και περιμένετε όσο καβαλάτε να την κερδίσετε. 

  • Χαλαρώστε τον συνεπιβάτη. Μεταφέρετε του, την αίσθηση ελευθερίας αν δεν την γνωρίζει. Μπείτε σε έναν ωραίο επαρχιακό και απολαύστε το τοπίο.
  • Χρησιμοποιήστε τον. Για παράδειγμα δώστε τα χρήματα ώστε να σας βοηθήσει με τις πληρωμές των διοδίων. 
  • Εάν πρόκειται να διανύσετε πολλά χιλιόμετρα, έχετε κατά νου ότι δεν είστε μόνος. Ο συνεπιβάτης έχει και αυτός ανάγκες οι οποίες δεν είναι ίδιες με τις δικές σας. Κάποιοι αντέχουν παραπάνω, κάποιοι λιγότερο.

Μοτοσυκλέτα

Ωραία με τον συνεπιβάτη, το έχετε θα το παλέψετε....πρέπει να κάνετε έλεγχο και στην μοτοσυκλέτα σας. Γενικά η μοτοσυκλέτα σας πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση. Αν το service είναι ακόμα μακριά, αλλά έχετε αντιληφθεί ότι κάτι - κάπου δεν πηγαίνει καλά, μιλήστε με τον μηχανικό να το λύσετε. 

Υπολογίστε τα πράγματα του συνεπιβάτη για πιο άνετο ταξίδι. Το φόρτωμα είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας και μπορεί να επηρεάσει την άνεση του ταξιδιού.
Θυμηθείτε οτι η πίεση των ελαστικών σας, πρέπει να αλλάξει. Διαβάστε το εγχειρίδιο χρήσης της μοτοσυκλέτας σας για την ιδανική πίεση που πρέπει να επιλέξετε. 

Και τέλος πριν φύγετε μην ξεχάσετε να προβλεπόμενο έλεγχο

To e-moto.gr είναι πάντοτε κοντά σας, να σας βοηθήσει και να λύσει όποια απορία έχετε.





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...