30.11.19

Πως να πλύνω την μοτοσυκλέτα μου?


Κάνε την σαν καινούργια..


Ως αναβάτες, έχουμε μία παραπάνω υπερηφάνεια για την μοτοσυκλέτα μας. Ίσως επειδή μπορεί να είναι μία επέκταση του ποιοι είμαστε. Γιατί λοιπόν να μην φροντίζουμε σωστά την μοτοσυκλέτα μας; Με την ανάλογη φροντίδα μπορούμε να την κάνουμε να λάμπει σαν την πρώτη μέρα που την αποκτήσαμε..το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη δουλειά και μερικά κατάλληλα ειδικά προϊόντα περιποίησης.

Γιατί όμως να ασχοληθείς με το πλύσιμο της μοτοσυκλέτας σου; Εύκολα μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος: με τους δρόμους τόσο λερωμένους, με τον άστατο καιρό και τις περίεργες βροχές που κάνει ακόμα και το καλοκαίρι για πιο λόγο να την έχω καθαρή;

Και όμως, αν και ο μοτοσυκλετιστής που αναρωτιέται μπορεί να έχει δίκιο, υπάρχουν πάρα πολύ λόγοι να έχεις την μοτοσυκλέτα σου καθαρή.

Καταρχάς χάνεις σε αισθητική. Μία βρώμικη μοτοσυκλέτα δείχνει άσχημη σαν ένα πολύ λερωμένο ζευγάρι παπούτσια.

Τα μικροσωματίδια και τα άλλα διάφορα είδους σωματίδια καταστρέφουν τα επιμέρους σημεία της μοτοσυκλέτας σας με σοβαρό κίνδυνο ζημιάς.

Αυξάνεται την διάρκεια ζωής της μοτοσυκλέτας σας καθώς η βρωμιά φθείρει.

Ένα δίτροχο σε καλή κατάσταση έχει μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο οπότε μακροπρόθεσμα κερδίζεται και στην μεταπώληση της.

Προετοιμασία:


  • Προετοιμαστείτε φέρνοντας όλα τα υλικά πλυσίματος κοντά σας
  • Βρείτε ένα σκιερό σημείο και αν μπορείτε σημείο που δεν το χτυπάει ο αέρας, καθώς ο άνεμος μεταφέρει μικροσωματίδια, σκόνη, γύρη κλπ.
  • Επιλέξτε ένα σημείο με αρκετό χώρο και την παροχή του νερού να βρίσκεται κοντά σας
  • Αφήστε την να κρυώσει
  • Καλύψτε όλα τα σημεία που δεν πρέπει να βραχούν όπως η μπούκα της εξάτμισης ή η μπαταρία(σε κάποιες μοτοσυκλέτες) 
  • Αν έχετε κεντρικό σταντ προτιμήστε το

Το πλύσιμο της μοτοσυκλέτας μας είναι μία πιο σοβαρή δουλειά από ότι περιμέναμε. Εκτός από τον προφανή λόγο, που είναι η αισθητική, είναι μία καθοριστική εργασία τόσο για την αντοχή της στον χρόνο όσο και για την "υγεία" της ίδιας. Απαιτεί χρόνο και μεράκι και προσφέρει ηθική ικανοποίηση.

Παρακάτω κάποιες βασικές συμβουλές για ένα σωστό και αποτελεσματικό πλύσιμο.

Υλικά:
Πλύσιμο:

  • Βάζουμε την τάπα στην εξάτμιση για να είμαστε σίγουροι οτι δεν θα μπουν νερά μέσα. Εάν δεν έχετε προσπαθήστε να μην ρίξετε πολλά νερά μέσα.
  • Βρέχουμε την μοτοσυκλέτα μας με νερό. Ιδανικά θα θέλαμε με ζεστό αλλά δεν έχουμε τέτοια δυνατότητα δεν μας πειράζει(το ζεστό καίει πιο εύκολα τις βρωμιές). Δεν επιμένουμε στα σημεία που υπάρχουν ηλεκτρικά σημεία.
  • Χρησιμοποιούμε τους 2 κουβάδες και το μαλακό σφουγγάρι και ξεκινάμε το πλύσιμο με το ειδικό σαμπουάν. Είναι πολύ σημαντικό να ξεπλένουμε το σφουγγάρι στον κουβά με το νερό γιατί αλλιώς ξαναπηγαίνουμε την βρώμα πάνω στην μοτοσυκλέτα. Οπότε τους χρησιμοποιούμε εναλλάξ. Δεν πλένουμε με το μαλακό σφουγγάρι το τιμόνι - διακόπτες και τις ζάντες. Για τις ζάντες που θέλουμε να δείχνουν καθαρές χρησιμοποιούμε την ειδική βούρτσα. Όπως και για την περιοχή που βρίσκεται η αλυσίδα και γρανάζια. Τελειώνουμε με το πινέλο και με τις ευαίσθητες περιοχές που είναι τα σημεία που περνάνε ρεύματα, διακόπτες, πάνελ κλπ.
  • Ξεβγάζουμε καλά την μοτοσυκλέτα μας και επιμένουμε στα πολύπλοκα σημεία. Πρέπει να είμαστε σίγουροι οτι δεν υπάρχει ίχνος αφρού επάνω.
  • Περιμένουμε λίγο να στραγγίξει, να φύγουν τα πολλά νερά(μπορείτε να την αφήσετε και στον ήλιο) και χρησιμοποιούμε το καθαριστικό πανί με microfiber και σκουπίζουμε όλη την μοτοσυκλέτα. 
  • Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο που είναι το γυάλισμα. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα e-moto.gr διαθέτουμε διάφορα προϊόντα περιποίησης και γυαλίσματος. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε επώνυμα γυαλιστικά που δεν περιέχουν τοξικά και βλαβερές ουσίες. Προστατεύστε τον εαυτό σας αλλά και την μοτοσυκλέτα σας από τέτοια προϊόντα. Ψεκάστε και γυαλίστε με ένα μαλακό πανί όλη την επιφάνεια της μοτοσυκλέτα σας. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...