30.10.13

Έλεγχος στάθμης λαδιού και τι λάδι να επιλέξω για την μοτοσυκλέτα μου?


Στερεώστε τη μοτοσυκλέτα στο κεντρικό σταντ ή κρατήστε τη σε όρθια θέση επάνω σε επίπεδη επιφάνεια. Θέστε τον κινητήρα σε λειτουργία και αφήστε τον να λειτουργήσει στο ρελαντί επί 3 – 5 λεπτά. Σβήστε τον κινητήρα και περιμένετε 2– 3 λεπτά. Αφαιρέστε την τάπα πλήρωσης λιπαντικού/δείκτη και σκουπίστε το λιπαντικό από το δείκτη, χρησιμοποιώντας ένα καθαρό πανί , ή ελέγξτε από το τζαμάκι.

Τοποθετήστε την τάπα πλήρωσης λιπαντικού/δείκτη χωρίς να τη βιδώσετε, αφαιρέστε την και ελέγξτε τη στάθμη του λιπαντικού, ή ελέγξτε τη στάθμη του λαδιού μέσα από τη θυρίδα ελέγχου.


Η στάθμη θα πρέπει να βρίσκεται ανάμεσα στις γραμμές ανώτατης και κατώτατης στάθμης στο δείκτη. Εάν η στάθμη του λιπαντικού βρίσκεται χαμηλότερα ή κοντά στη γραμμή κατώτατης στάθμης, θα πρέπει να συμπληρώσετε με ένα από τα συνιστώμενα από τον κατασκευαστή του οχήματος λιπαντικά έως τη γραμμή ανώτατης στάθμης.

Εάν η μέση θερμοκρασία στην περιοχή όπου κυκλοφορεί το όχημα βρίσκεται εντός των ορίων που αναγράφονται, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιπαντικά με το ιξώδες που αναγράφεται στο διάγραμμα.


Χρήσιμος σύνδεσμος από την MOTUL για την ποσότητα και τον τύπο του λιπαντικού ανάλογα το μοντέλο.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...